Nigiri-zushi:

een hapje sushi-rijst met daarop een ander ingrediënt. Momenteel is nigiri-sushi met garnaal, met ei, met zalm en met paling verkrijgbaar.

Hoso-maki:

sushi-rijst die is opgerold in een velletje nori (zeewier). In de rijst zit één ander ingrediënt, namelijk vis, viscake of groenten. Momenteel is hoso-maki met komkommer, gerookte zalm, rauwe zalm, natto (gefermenteerde soyabonen), gerookte paling en kampyo verkrijgbaar. Kampyo is een soort groente.

Futo-maki:

dikkere rolletjes rijst met nori er om heen. Ze zijn gevuld met meerdere ingrediënten. Momenteel is Futo-maki met komkommer, ei, kampyo, wortelen denbu (visproduct) verkrijgbaar. Meer informatie over hoso-maki en futo-maki vindt u hier.

De sushi-sets:

de sushi-set 'Bimi' bestaat uit 4 nigiri-zushi en 2 hoso-maki. De nigiri-zushi zijn met garnaal, met ei, met rauwe zalm en met masago (eitjes van shishamo, spiering). De hoso-maki zijn met komkommer en met kampyo. De set is inclusief soyasaus, gember en wasabi. Meer informatie over wasabi vindt u hier.

foto sushiset Bimi

sushi-set 'Bimi'

de sushi-set 'Happy' bestaat uit 6 soorten nigiri-zushi en 3 soorten hoso-maki. Van elke nigiri-zushi en elke hoso-maki zijn er twee stuks. De nigiri-zushi zijn met garnaal, met ei, met rauwe zalm, met masago (eitjes van shishamo, spiering), rauwe garnaal en paling. De hoso-maki zijn met komkommer, met kampyo en met gerookte zalm. De set is inclusief soyasaus, gember en wasabi. Zowel de sushi-set 'Bimi' als de sushi-set 'Happy' is goed te combineren met wakame-salade.

foto sushiset Happy

sushi-set 'Happy'