Charlie Happy steunt het Koala Hospital in Australië.

Het Koala Hospital in Port Macquarie in Australië. Port Macquarie ligt aan de oostkust in de staat New South Wales,tussen Brisbane en Sydney: 560 km ten zuiden van Brisbane en 385 km ten noorden van Sydney. Het Koala Hospital zet zich in voor het welzijn en het behoud van wilde koala's.

Het ziekenhuis is het oudste ziekenhuis ter wereld dat gespecialiseerd is in de opvang van koala's. Jaarlijks worden er tussen de 250 en 300 zieke en gewonde koala's behandeld.

Hoewel een aantal eilanden rond de staten Victoria en South Australia een overpopulatie kent (veroorzaakt door de mens), loopt het nationale aantal koala's ernstig terug. Doordat de mens steeds meer behoefte heeft aan land, verdwijnt het natuurlijke habitat van de koala in rap tempo. Naast medische zorg zet het Koala Hospital zich in voor het behoud van dit natuurlijke leefgebied.

Het Koala Hospital geeft er de voorkeur aan dat belangstellenden de koala's met het juiste respect in de natuur ontmoeten in plaats van in parken en in dierentuinen.